• 7 dagen per week bereikbaar
  • Milieuvriendelijke producten
  • 24-uursservice
  • Altijd vrijblijvend advies
  • Eigen materiaal

Mechanische afvoer

Mechanisch afvoer zorgt voor gezonde schone lucht in huis of op uw werk, mits het goed wordt aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt.

Ontdek of mechanische afvoer in uw pand mogelijk is en wat u kunt doen om dit mechanische ventilatiesysteem te verbeteren.

Mechanische afvoer zorgt voor voortdurende luchtafvoer in huis. Schone lucht komt dan vanzelf binnen via open ventilatieroosters. Ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in huis. Dat kan prima met mechanische afvoer, maar goed gebruik en onderhoud is noodzakelijk. Als dat goed zit, dan ventileert mechanische afvoer beter dan natuurlijke ventilatie.

Mechanische afvoer zuigt lucht uit de woning weg, waardoor op natuurlijke manier schone lucht de woning in wordt gezogen via ventilatieroosters en eventuele open (klep)ramen. Bij verkeerd gebruik of achterstallig onderhoud kan te weinig luchtverversing plaatsvinden.
Daarbij werken we snel zonder kwaliteit te verliezen. U kunt ons 7 dagen per week bereiken en sturen u dan direct een offerte toe voor de schoonmaakwerkzaamheden.

Tips mechanisch ventilatiesysteem

  • Zorg dat er altijd lucht van buiten naar binnen kan via roosters of open ramen. Dat is in alle huizen belangrijk maar nog meer bij mechanische luchtafvoer. Als het huis potdicht zit, wordt lucht aangezogen uit de kruipruimte; daarin zit vaak vocht, schimmel en radongas.
  • Zorg ook voor goede luchtstroming in huis via minstens 1,5 cm ruimte onder de binnendeuren, of een alternatief zoals ventilatieroosters in binnenmuren of -deuren.
  • Schakel de mechanische ventilatie nooit uit. Trek alleen bij onderhoud of in geval van een ramp (als de overheid adviseert ramen en deuren te sluiten) de stekker van de centrale ventilatie unit uit het stopcontact.
  • Is er geen stekker? Zet dan in de meterkast de schakelaar om van de groep die de mechanische ventilatie bedient; plak vooraf een sticker bij de juiste schakelaar.
  • Lucht de vertrekken regelmatig (zie ventileren), maar zet (in de winter) de ramen niet langer dan een half uur open; dat voorkomt onnodig warmteverlies.

Ventilatiesysteem schoonmaken

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u met spoed een schoonmaakdienst nodig? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben namelijk een speciale 24-uursservice.

06 – 536 53 555

Schoonmaak en onderhoud aan uw mechanisch afvoer / ventilatiesysteem

Wij komen graag bij u langs om advies te geven over het schoonhouden van uw ventilatie systeem, zodat u altijd in een schone- werk en woon omgeving kan verblijven. Neem contact op via de onderstaande knop.