• 7 dagen per week bereikbaar
  • Milieuvriendelijke producten
  • 24-uursservice
  • Altijd vrijblijvend advies
  • Eigen materiaal

Zonnepaneel schoonmaken

Zonnepaneel schoonmaken is wat zwaar onderschat wordt.

Op den duur worden in een droge periode zonnepanelen vies, of in de herfst het blad val. Dit beïnvloed de opbrengst van uw zonnepanelen en kan verliezen opleveren van wel 20%.

Wij constateren bij steeds meer van onze klanten zonnepanelen en daarom hebben wij ons er wat verder in verdiept hoe te zorgen dat uw opbrengsten van uw panelen maximaal kunnen blijven en de levens duur van uw paneel kan verlengen.

Daarbij werken we snel zonder kwaliteit te verliezen. U kunt ons 7 dagen per week bereiken en sturen u dan direct een offerte toe voor het schoonmaken van zonnepanelen.

Onderzoek TNO in Nederland

Er is onderzoek gedaan naar hoeveel minder zonne-energie wordt opgewekt, wanneer er geen regelmatige onderhoud van de zonnepanelen plaatsvind. Verscheidene studies hebben aangetoond dat een niet regelmatig gereinigde installatie per jaar 2-3 % aan rendement verliest. Een studie van het TNO in Nederland heeft zelfs aangetoond dat er na een jaar een rendementsverlies ontstaat van 4,4% tot 7,7 %. Nog andere studies noteren, vooral bij agrarische bedrijven en in de omgeving van zware industrie, rendement verliezen rond de 20%.

Zonnepaneel schoonmaken

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u met spoed een schoonmaakdienst nodig? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben namelijk een speciale 24-uursservice.

06 – 536 53 555

Zonnepaneel schoonmaak
Schoonmaken zonnepaneel

De oorzaken van vervuilde zonnepanelen

Oorzaken van vervuilde zonnepanelen zijn atmosferische luchtvervuiling, fijnstof afzettingen,

uitwerpselen van vogels, bladeren, zoutafzettingen. Met de regen spoelt veel van dit vuil weg, maar al vanaf de eerste dag na de plaatsing vormt er zich een stof of vuillaag welke na een aantal maanden een licht effect heeft op de energie productie (zoals bij een voorruit van een auto). Vooral wanneer de panelen opgesteld staan nabij een spoor, drukke snelwegen of onder de rook van zware industrie is het handig de panelen eenmaal per jaar te (laten) reinigen. Zout en fijn stof afzettingen kunnen geleidelijk aan toenemen en zorgen voor een weerkaatsing van het licht aan de buitenkant van het paneel. Het gevolg is dat de energieproductie van het paneel langzaam daalt. Vogel uitwerpselen of bladeren zorgen voor (deels) bedekte zonnecellen. Deze zonnecellen zullen geen energie meer produceren of de volgende stap is dat ze opgewekte energie van andere zonnecellen zullen gebruiken door deze in warmte om te zetten.

Daarom is een lichte vorm van onderhoud wel handig. Het is zeer belangrijk om het oppervlak van zonnepanelen een aantal keer per jaar te reinigen.